Deze week zat ik drie dagen in een hotel. In mijn eentje op een half uur rijden van huis…. Nee, ik heb geen problemen thuis. Ik heb hier bewust en geheel vrijwillig voor gekozen ?.

Waarom? Om me te kunnen focussen. Op een training. Online.

Dat had natuurlijk ook gewoon thuis of vanuit mijn kantoor gekund. Klopt. Maar ik ken mezelf. Zodra een training dag voorbij is, slokt het gewone werk of leven me meteen weer op. En daarmee vliegt een deel van de inhoud van de training direct mijn hoofd weer uit. En dat vind ik jammer. Door afstand van mijn dagelijkse routine te nemen, kan ik focussen op de training en haal ik er meer uit.

‘Vroeger’ (vóór Corona) was dit vanzelfsprekend. Dan ging je echt naar een trainingslocatie toe en zat je vanzelf in die ‘bubbel’. Nu kost het meer moeite dit effect te creëren.

Waarom is dit interessant voor jou?

Veel mensen merken dit nu dagelijks. Want het geldt natuurlijk niet alleen voor het volgen van een training, maar ook voor het doen van je gewone werk. Als je dat vanuit huis moet doen, is er immers een grotere kans op afleiding dan wanneer je zoals vroeger gewoon dagelijks op kantoor zat.

Dat is niet gek, dat is logisch. Ook leiders beseffen dat en dit vormt ook voor hen een nieuwe uitdaging. Dat zorgt voor onzekerheid en roept allerlei vragen op:

  • Wat hebben mijn medewerkers nodig?
  • Wat kan ik bieden?
  • Wat kunnen ze zelf doen?
  • Welke nieuwe mogelijkheden biedt deze situatie?

Nu we al een jaar in deze situatie zitten, hebben we ervaring opgedaan en weten we deze vragen (deels) te beantwoorden. Toch heeft nog lang niet iedereen het helder in beeld. Het heeft namelijk met meer te maken dan alleen een online verbinding tot stand brengen. En we kunnen daarin nog veel van elkaar leren.

Daarom ga ik op 12 mei aanstaande om 9.00 uur live in gesprek op Clubhouse. Over Leiderschap in onzekere tijden. Samen met Faroshia Bergraar – Ashley en enkele leiders die hun ervaringen zullen delen. Heb jij jezelf het afgelopen jaar (een van) bovenstaande vragen gesteld? Luister en/of praat dan live mee, zodat we elkaar helpen nog beter om te gaan met deze uitdagingen.