Iedereen krijgt zo nu en dan de vraag: wat doe jij eigenlijk? En als ondernemer krijg je die vraag nog wat vaker, met name als je netwerkbijeenkomsten bezoekt. En het is wel fijn dat je dan een beetje soepel kunt uitleggen wat je doet. Of nog beter, dat je je passie en enthousiasme kunt overbrengen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Want voor jezelf is het zo duidelijk als wat, maar voor die ander niet altijd. En dat is niet handig als je op zoek bent naar mensen die interesse in jouw product of dienst hebben.

 

Goed dus om als ondernemer dat verhaal helder te krijgen, zodat je het altijd en overal kunt vertellen. Soms uitgebreid, soms kernachtig. In je eentje lukt het niet altijd om uit je bestaande riedeltje te komen. Hulp is dus welkom.

 

En hulp kreeg ik zomaar aangeboden. Netwerkorganisatie IKT organiseerde twee leerzame trainingsdagen over presentatietechnieken. In deze IKTEDtalktraining ben ik samen met 9 anderen voorbereid op een professionele opname van onze Tedtalks binnenkort. In een echte studio, ?

 

Je begrijpt dat ik die kans met beide handen aangreep, want dat is toch net even wat anders dan zelf met m’n smartphone een filmpje opnemen in m’n kantoor. Bovendien kreeg ik hierbij ook nog tips en feedback van een echte presentatiecoach..

 

De opnamedag komt snel dichterbij, dus de spanning begint hier lichtelijk te stijgen. Van enthousiasme en ook wel een beetje van de zenuwen, want ja, ik sta nu eenmaal niet dagelijks in een heuse studio.

 

Mijn talk gaat over medewerkers die afspraken maken met hun werkgever of leidinggevende, maar deze vervolgens toch niet nakomen . Waarom gebeurt dat, wat kun je er als werkgever mee en waarom is het niet altijd iets negatiefs?

 

Na de opnames komt mijn talk online en kun je ‘m bekijken.

 

Schakel jij ook op de juiste momenten hulp in? Laat het me hieronder weten.