Heb jij die ook? Van die medewerkers die dingen net even anders willen doen dan je ze gevraagd hebt en met enige regelmaat laten blijken dat ze het niet eens zijn met een van je beslissingen? Terwijl je echt wel weet wat je doet, want je zit niet voor niets op je huidige positie.

Waardoor je je afvraagt: hoezo moet ik me aanpassen aan de suggesties die ze doen, maar waar ik niet eens achter kan staan?

Ik ben nou eenmaal wie ik ben en ze wennen er maar aan. 

En daar heb je ook gelijk in want dit is hoe je het altijd doet, dit is wat ze van je kennen en het heeft je gebracht waar je nu bent.

Maar kijk ook eens op een ander niveau wat deze houding je kost. Wat het je kost in je team en dus ook in je organisatie. 

Terwijl het heel gemakkelijk aan te passen is, zonder dat je jezelf hoeft weg te cijferen.

Welke rol speelt jouw ego hierin? 

Krijg je het gevoel dat je de controle bij de ander legt als jij zou veranderen? 

Wat zou de winst zijn als je naar het grotere belang kijkt en er geen ego-strijd van maakt maar elkaar halverwege treft? Want, wees eens eerlijk, ik denk dat jij deze situatie ook niet prettig vindt. Je merkt dat je je steeds meer gaat irriteren en dat het echt een issue wordt in je team. 

Als jij de eerste stap zet, zul je zien dat de ander ook in beweging komt. Maar we verwachten altijd dat die ander beweegt. Dan zeggen we dingen als: ‘Ja als hij dat of dat zou doen, dan zou ik ook wel…’

Of: ‘Ja maar omdat zij altijd zo reageert, daarom doe ik ook dit…’

Herken je dat? Terwijl je een relatie het gemakkelijkst verbetert door je eigen gedrag te veranderen. Dat geldt in je huwelijk, dat geldt in vriendschappen en dat geldt ook in je werk. 

Kijk eens wat er met je mensen gebeurt als jij de eerste stap zet. 

En je hoeft niet compleet te veranderen, je hoeft jezelf niet weg te cijferen. Die eerste stap kan echt binnen je eigen normen en waarden. 

Niemand hoeft 180 graden te draaien, maar het resultaat draait wel 180 graden. 

En nog even over die eerste stap. Misschien voelt het voor jou als zwak, als een teken dat je toegeeft dat je fout zat. Maar in werkelijkheid is dit het meest krachtige wat je kunt doen als leider. Want een leider hoeft niet alles te kunnen, te weten en te doen. 

Een leider is iemand die al zijn mensen meeneemt naar het gewenste eindresultaat. En dat doe je door het beste van jezelf te geven en het beste uit je mensen te halen. En dat lukt niet als je in een ego-strijd terecht komt. 

Herken je dit en wil je hier mee aan de slag, maar weet je niet waar te beginnen? Bel me dan. In een vrijblijvend gesprek geef ik je praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.