[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het liefst wil je dat het vanzelf gaat, dat samenwerken met anderen. Dat het gezellig, leuk en plezierig is. Soepel met elkaar werken aan een gezamenlijk doel is nu eenmaal prettig en geeft voldoening.

 

Dit lukt echter nooit helemaal. Wat je ook doet, er zullen altijd momenten zijn waarop er weerstand is en het niet vanzelf gaat. Dat is nu eenmaal hoe het is, wen er dus maar aan!

 

Het heeft dan ook geen zin te streven naar 100% harmonie. Veel slimmer is het om te kijken wat dat stukje weerstand je brengt.

 

Want al voelt weerstand vervelend, lastig en niet fijn, het heeft echt iets positief in zich. Ik zie de volgende 3 voordelen in weerstand:

 

  1. Het feit dat iemand zich ergens druk over maakt, er een mening over heeft en die ook uit, betekent dat het onderwerp er dus toe doet. Weerstand is met andere woorden dus een teken van betrokkenheid! Want als het je niks kan schelen welk besluit genomen wordt, wie welke taak krijgt of hoe dingen aangepakt worden, dan geloof je het allemaal wel en steek je er geen energie in. En ga je zeker de strijd niet aan. En omgaan met die onverschilligheid is vele malen moeilijker dan omgaan met betrokken mensen die het niet met je eens zijn.

 

  1. Weerstand komt voort uit het hebben van een andere visie op de situatie. Je bent het oneens over wat nodig is om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. Jouw visie klopt voor jou, maar blijkbaar kijkt de ander op een andere manier. Dit betekent dat hij of zij andere dingen wil toevoegen of benadrukken dan jij. En dat is een waardevolle aanvulling! En die mis je als je team uit jaknikkers bestaat. Dan blijft de blik eenzijdig en laat je kansen liggen omdat je zelf je eigen blinde vlek niet kunt zien.

 

  1. Het mag dan lastig zijn als iemand het niet met je eens is, maar het biedt ook een kans. Een kans om te leren van anderen. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat je je ego thuislaat en bereid bent te kijken naar wat je de volgende keer anders, beter, slimmer of efficiënter kunt doen. En van leren, groei je. Wie wil dat nou niet?

 

Wees dus blij met weerstand, want het is een goed teken. De beste teams bestaan uit een diversiteit van mensen. En die brengen per definitie verschillen van inzicht met zich mee. En juist die verschillen vormen de verborgen succesfactor. Dat kunnen zien is één, daar effectief mee omgaan is twee. Daarover vertel ik een andere keer meer. Wel kun je er vast over lezen in de artikelreeks die ik hierover schreef. Wil je die gratis ontvangen? Klik dan op de knop hieronder om ‘m aan te vragen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Ja ik wil de artikelen ontvangen” style=”flat” color=”warning” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.qlaver4.nl%2Fe-book-verschillen-van-inzicht%2F|||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]