Laatst raakte ik in gesprek met een bedrijfsleider. Hij vertelde over zijn diverse team met daarin mensen uit wel 15 verschillende landen. Met dus ook 15 verschillende culturen. Dat vormde best een uitdaging voor hem.

 

‘Want ja, het is logisch dat mensen uit verschillende culturen niet overal op dezelfde manier tegenaan kijken en mee omgaan’, zei hij. Dus hoe zorg je er dan voor dat je iedereen op één lijn krijgt? Dat mensen elkaar begrijpen en er geen misverstanden ontstaan die samenwerken lastig maken.

 

Ik word altijd heel blij van leiders die zich oprecht afvragen wat hun team nodig heeft. Die beseffen dat het niet altijd vanzelf goed gaat en dat je daar als leider invloed op hebt. Een leuk gesprek dus vond ik.

 

Maar het werd nog leuker.

 

Toen hij vroeg welk werk ik doe, luisterde hij aandachtig. Mooi werk vond hij en ik vertelde wat meer over mijn visie. Ik geloof dat gedoe veroorzaakt wordt door de verschillen in persoonlijkheid tussen de mensen in een team. Dat je daar rekening mee hebt te houden als je een effectieve en plezierige samenwerking wilt.

 

En toen zei hij het.

 

‘Dus eigenlijk zijn er tussen alle mensen cultuurverschillen. Zelfs als ze niet uit verschillende culturen komen’.

 

Ik vond het briljant. Ik kan het niet beter verwoorden.

 

Dit is de kern van irritatie, frustratie en onbegrip. En hierin ligt ook meteen de sleutel naar beter functionerende teams. Als we de verschillen tussen mensen zien, benoemen en respecteren, dan wordt de dynamiek in een team een stuk duidelijker en daarmee te sturen.

 

Wil je weten welke concrete verschillen er dan zijn tussen mensen en wat je met die kennis kunt? Meld je dan nu aan voor mijn gratis online masterclass ‘Gedoe in samenwerking. Waarom is het er en hoe los je het op?’ op woensdag 22 februari 2023 om 10.00 uur of om 20.00 uur.

 

Klik HIER voor meer informatie of om je aan te melden.

 

Ik zie je graag op 22 februari!