Jaren geleden zat een vriendin van me niet zo lekker in haar vel. Ze had in die periode soms moeite positief te blijven. Ik probeerde haar zo goed mogelijk te helpen door te luisteren en mee te denken. Daar was ze heel blij mee. Toch reageerde ze op een dag geïrriteerd op wat ik zei.

 

Die dag ging alles anders dan ze wilde en dat maakte haar verdrietig. Wat ze die dag had willen doen, was niet gelukt. Toen ik hardop zocht naar mogelijkheden om dat de komende dagen alsnog te doen, gebeurde het…. ‘Jij komt altijd direct met een oplossing’ zei ze tegen me. ‘Maar ik wil gewoon graag dat je snapt dat ik me rot voel’.

 

Ik viel even stil. Deed ik zo hard mijn best haar te helpen, kreeg ik dit als reactie.

 

Hoewel dit niet heel leuk was om te horen, heeft haar opmerking wel mijn ogen geopend. In al mijn goede bedoelingen ging ik volledig uit van wat ik dacht dat zou helpen. Zonder me ook maar een moment af te vragen of zij daar misschien anders over dacht.

 

Ze had namelijk helemaal gelijk. Van nature ben ik iemand die in oplossingen denkt en altijd naar de positieve kant kijkt. En ook al is dat in de basis een positieve eigenschap, het is niet altijd de beste oplossing in alle situaties. Maar dat had ik niet in de gaten. Het was een blinde vlek.

 

Ik ben niet de enige met zo’n blinde vlek. Die hebben we allemaal. Jij dus ook.

 

Alleen had ik het geluk dat iemand me er expliciet op wees. Maar dat gebeurt niet overal.

 

Integendeel, vaak draaien we er met z’n allen vakkundig omheen. Dat is fijn en veilig, maar niet handig.  De één ergert zich dan (steeds meer), terwijl de ander zich van geen kwaad bewust is. Niet echt effectief natuurlijk. Bovendien bevordert het niet de sfeer in het team.

 

Gelukkig is er een snelle manier om achter je blinde vlek(ken) te komen. Kom naar mijn live workshop op woensdagavond 25 januari 2023 in Hengevelde.

 

Tijdens de workshop kijken we (in een groepje van max. 6 mensen) met behulp van een tool objectief en zonder oordeel naar jullie manier van denken en doen, je prioriteiten, verwachtingen en aannames en hoe dit alles zich uit in je dagelijks handelen.

 

Waarom je hier bij wilt zijn?

 

Zodat je in één keer snapt wat je doet, waarom je het doet en hoe dat door anderen kan worden ervaren en geïnterpreteerd. Weg blinde vlekken, welkom inzicht en bewustwording. Zodat je voortaan effectiever bent in het aansturen van of het samenwerken met je team. Je eigen gedrag is namelijk je belangrijkste instrument om het gedrag van anderen te beïnvloeden. En hoe beter je je instrument kent, hoe beter je het kunt gebruiken.

 

Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.

 

Zie ik je op 25 januari? Ik heb nog een paar plekjes vrij.

 

P.S. Voelt het wat gek om met anderen over je persoonlijkheid en gedrag te praten? Bedenk dan dat je beide dagelijks aan iedereen toont door de dingen die je zegt en doet ;).