Gratis masterclass: Structureel meer uit je team halen

Home A Gratis masterclass Structureel meer uit je team halen

Gedoe in samenwerken kost tijd en energie en vertraagt het behalen van je resultaten. Toch kan het juist in je voordeel werken. Wil jij weten hoe?  Meld je hieronder aan voor mijn masterclass en ik vertel het je.

Je bent trots op je bedrijf. Je hebt je team zorgvuldig samengesteld en weet waartoe je mensen in staat zijn. Toch komt het in de praktijk nog niet echt uit de verf.

Wat je ook probeert, je ontkomt er niet aan: gedoe in je team is er altijd. Soms veel, soms weinig. En dat je door Coronamaatregelen je team niet dagelijks om je heen hebt, helpt ook niet echt. Je doet echt je best, praat met je mensen, je kent ze inmiddels goed, maar toch verandert er niet echt iets.

Het gebeurt overal

Gedoe ontstaat wanneer mensen van mening verschillen. En dat gebeurt, dat is een gegeven. Overal waar mensen samenwerken of op een andere manier met elkaar te maken hebben. Vaak staat dat het echte succes in de weg. Je weet dat het ook anders kan. Verschillen van inzicht kunnen heel waardevol zijn, maar daarvoor is een aantal dingen nodig.

Meld je aan voor mijn gratis masterclass en ik vertel je welke dingen dat zijn.

Aan het einde van de masterclass weet je:

Waarom het fantastisch is als je team het oneens met je is en waarom het eenprobleem is als je jaknikkers om je heen hebt verzameld

Wat de belangrijkste reden is dat je onnodig verzuim, burn-out en verloop hebt in je team

Hoe je met minder tijdverlies toch meer effectiviteit en productiviteit haalt en daardoor veel gemakkelijker je doelen bereikt

Praktische details:

Donderdag 26 augustus 2021 om 19.30 uur

Online, dus je hoeft er de deur niet voor uit

Investering: gratis

Schrijf je nu in en zorg dat je er bij bent.

Deze masterclass is een must, als je de volgende situatie herkent:

Ook al weet je van elk teamlid precies waarvoor je hem of haar aangenomen hebt, toch irriteer je je soms mateloos aan hen. Vooral wanneer:

Ze op jouw enthousiaste nieuwe plannen steevast reageren met het noemen van bezwaren

Ze juist oprecht meegaan in je enthousiasme, maar vervolgens niet doen wat nodig is om het nieuwe idee echt neer te zetten

Ze X beloven maar Y doen

Ben je bij de masterclass? Of

Vind je het niet erg dat een groot deel van de potentie van je team onbenut blijft omdat ze niet betrokken genoeg zijn? Heb je al eens uitgerekend wat je dat per maand kost? En per jaar?

Heb je zelf wel eerst een ‘goed’ gesprek met je mensen? Dat kan natuurlijk, maar hoe groot is de kans dat de uitkomst anders is dan bij de vorige gesprekken? Weet je morgen ineens hoe het wel anders kan?

Ga je vanaf nu ‘duidelijker’ communiceren wat je van ze verwacht? Denk je echt dat ze niet weten welke taken ze hebben?

Wil je echt de verschillen in je team gebruiken om je organisatie naar een hoger plan te tillen?

Zorg dan dat je er bij bent!

Gratis Whitepaper

`Laat je medewerkers niet de rem maar het gaspedaal zijn`

Gaat het najagen van je zakelijke doelen minder snel dat je wilt?   De menselijke dynamiek in je organisatie speelt hierin een doorslaggevende rol. In deze whitepaper lees je waardoor je mensen de rem of juist het gaspedaal zijn en welke invloed jij hier als leider op hebt.

Je ontvangt ook mijn wekelijkse leiderschapstips en -inzichten. Je kunt je simpel weer afmelden (maar natuurlijk hoop ik dat je blijft ).

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Policy.