Weet je wat ik daarmee zou doen?

 

Jouw team ‘fixen’ in een handomdraai.

 

Dát zou ik nou oprecht heel graag voor je doen.

 

Zodat je mensen in één klap

  • beter communiceren
  • hun verantwoordelijkheid pakken
  • elkaar meer waarderen
  • proactief zijn
  • betrokken zijn
  • actief meedenken
  • een stap extra zetten
  • weten wat ze van elkaar kunnen verwachten

 

Lijkt je dat niet geweldig?

 

Helaas… zo’n stafje heb ik niet :(.

 

Gelukkig kan ik je toch helpen. Ik kan het weliswaar niet in mijn eentje, maar samen lukt het ons. Ik reik inzichten, kennis en tools aan zodat jullie duidelijk krijgen wat anders kan en hoe je die verandering in gang zet.

 

Maar dan… is het aan jullie.

 

Hoe graag ik ook wil, ik kan het niet vóór jullie doen. Dat kunnen jullie echt alleen zelf.

 

Vergelijk het met als je wilt afvallen. Je weet wat je streefgewicht is. Je hebt je inmiddels verdiept in wat daar voor nodig is. Wat er mag veranderen in je eetpatroon en je lichaamsbeweging. Je hebt zelfs al recepten klaarliggen en nieuwe wandel- of hardloopschoenen gekocht. Dat is allemaal fantastisch, maar als dat alles is wat je doet, verandert er nog niks. Geeft de weegschaal over een jaar nog hetzelfde gewicht aan als nu. Het wordt pas anders als je echt gaat eten volgens de recepten en de schoenen gaat gebruiken.

 

En zo is het ook met de samenwerking in je team.

 

Verandering in resultaat, vraagt verandering in gedrag.

 

En dat gaat niet vanzelf. Daarvoor is commitment, bewustwording, oefening en vallen en opstaan nodig. Van jou én van je medewerkers.

 

Ook jij kunt het niet vóór je mensen doen. Maar je kunt ze wel degelijk ondersteunen, faciliteren en aanmoedigen. Ze helpen die verandering te realiseren. Jouw hulp is een voorwaarde voor succes.

 

Wil je weten waar te beginnen? Schrijf je dan in voor mijn gratis online masterclass ‘Gedoe in samenwerking’ op woensdag 24 mei 2023 om 10 uur of om 20 uur. Je kunt je aanmelden via deze link.

 

En ik ben er op mijn beurt om jou te ondersteunen en aan te moedigen :).

Zie ik je op 24 mei?