Deze vraag werd mij laatst gesteld. Een interessante vond ik, omdat ik daar niet altijd bewust bij stil heb gestaan.

 

En ik vond het een interessante vraag. Omdat ik vaak wel stilsta bij welke kennis, tips of inzichten ik wil achterlaten. Maar niet zozeer bij welk gevoel ik wil achterlaten.

 

En dit was mijn antwoord op die vraag:

 

Ik wil dat iemand echt voelt dat ie volledig zichzelf mag zijn, nog meer dan hij/zij tot nu toe al was. Omdat ik denk dat je daarmee iemand de volledige waardering geeft voor wie hij is als persoon.

 

Als je jezelf kunt zijn, houd je dat langer vol en kun je ook echt de beste versie van jezelf zijn. En het meest bijdragen. Bovendien wordt het dan voor de mensen om je heen heel duidelijk wat ze aan je hebben, wat ze mogen verwachten en ook wat ze niet mogen verwachten.

 

Waarom ik jou als leider dit gevoel wil geven? Omdat als jij volledig jezelf bent, je automatisch de mensen de mensen in je team, toestemming geeft om hetzelfde te doen! En dat is echt dé manier om iemand te waarderen en te motiveren en aan je te binden. En als je dat doet, dan zul je zien dat jullie 1+1=3 worden.

 

Ik ben benieuwd wat je van mijn antwoord vindt én ik ben benieuwd of ik je in het verleden al eens dat gevoel heb kunnen geven.