Voor goed samenwerken is het belangrijk om jezelf èn je teamleden te kennen. Als ik het daarover heb met ondernemers, dan hoor ik regelmatig als reactie ‘Ja maar ik ken mezelf al heel goed en ik ken mijn mensen ook door en door, dus voor mij is dit onderwerp niet zo relevant. Ik houd hier namelijk al rekening mee bij zakelijke beslissingen’.

Altijd mooi dat een ondernemer de moeite neemt hier iets mee te doen in zijn dagelijkse praktijk. Misschien doe jij dat ook. Goed zo! En toch weet ik zeker dat je voor het grootste deel nog onbewust handelt. Het grootste deel van ons gedrag gebeurt namelijk onbewust. En juist dat stuk is het meest bepalend en sturend. Doordat het onbewust is, maak je er minder gebruik van dan mogelijk is.

 

Stel je eens voor dat je je bewust kunt worden van dat belangrijke stuk. Dan krijg je een heel groot, nieuw instrument in handen waarmee je de samenwerking in je bedrijf kunt beïnvloeden.

 

Een mooi voorbeeld is een ondernemer die van vrijheid houdt en graag zijn eigen plan trekt in het uitvoeren van zijn werk. Dit gunt hij ook zijn medewerkers. Daarom richt hij zaken zo in dat werknemers hun eigen taken kunnen bepalen, zelf kunnen invullen hoe en wanneer ze iets doen. Daarbij verkeert hij in de volle overtuiging dat hij zijn personeel hiermee een plezier doet. Iedereen wil die keuzevrijheid in z’n werk toch? Of toch niet? Hij beseft blijkbaar niet dat er ook mensen zijn die er helemaal geen behoefte aan hebben zelf allerlei keuzes te maken in hun werk. Die juist structuur, een kader en duidelijkheid willen.

 

Deze werkgever, met hart voor zijn personeel, kiest er dus bewust voor zijn mensen vrijheid te geven, maar is zich tegelijkertijd niet bewust van de rol die zijn eigen voorkeur in deze keuze speelt. Èn hij gaat met zijn goedbedoelde actie ook nog voorbij aan de favoriete manier van werken van zijn medewerkers! Met als gevolg dat mensen zaken laten liggen, niet tot werken komen, mopperen op de gang van zaken enz. enz. En dat terwijl de baas zich van geen kwaad bewust is. Sterker nog: in de oprechte veronderstelling is dat hij het allemaal goed geregeld heeft.

 

Zie je hoe bepalend dat onbewuste stuk van gedrag is? En hoe slim het zou zijn hier mee aan de slag te gaan? Dat je met de juiste kennis over jezelf en je personeel veel gemakkelijker beslissingen neemt die niet alleen zakelijk gezien handig zijn, maar die ook nog eens gedragen worden door je medewerkers. Waardoor je personeel zich meer gezien en gewaardeerd voelt en dus met meer plezier en toewijding aan de slag gaat. Een win-win situatie dus!

 

Besef je nu dat het in jouw organisatie ook best wat bewuster en daardoor effectiever kan, dan heb ik iets gaafs voor je. Een reeks van 3 artikelen ‘Verschillen van inzicht in je team…de verborgen succesfactor’ die je gratis kunt downloaden en waarin dit onderwerp aan bod komt. Dus hoe kijk ik naar de wereld, hoe kijken anderen naar de wereld. Wat is het verschil, waar komen de verschillen vandaan, wat is de toegevoegde waarde en hoe kan ik daar rekening mee houden. Hoe kan ik me bewust worden van het stuk dat nu nog onbewust maar o zo bepalend is.

 

Denk je ‘Ja ik wil die artikelen lezen’, druk dan nu op onderstaande knop. Dan kun je ze via mijn homepage gratis downloaden en er mee aan de slag gaan. Ik wens je veel inzicht!

 

[vc_btn title=”Ja, stuur mij die artikelen” style=”flat” color=”warning” size=”lg” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.qlaver4.webwinkelvisietest.nl”][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]