Je herkent het vast. Je hebt een goed idee, ziet een kans om dat ene probleem eindelijk op te lossen en je commit je aan het realiseren van dat doel.

 

Je gaat enthousiast en gedreven aan de slag. Natuurlijk kun je het niet alleen, dus betrek je relevante collega’s bij je plan. Zij snappen de materie, delen (na wat toelichting hier en daar) je visie en samen komen jullie tot een resultaatgericht actieplan en gaan aan de slag. Draagvlak en daadkracht, dus so far, so good.

 

Maar dan krijg je te maken met obstakels die je niet had voorzien.

 

De systemen die je nodig hebt werken net anders dan je dacht en collega’s van andere afdelingen beginnen vragen te stellen. En voor je het weet ben je drukker met brandjes blussen en verantwoording afleggen dan met het concreet uitvoeren van jullie plan. En dat doet iets met jou en je (project)team. Jullie enthousiasme en gedrevenheid ebben langzaam maar zeker weg en gaan over in frustratie. Je vraagt je vertwijfeld af waar het mis ging.

 

Hoe goed je vooraf ook nadenkt over de beste aanpak, feit is dat je niet alle gevolgen van je plannen overziet. Je kijkt namelijk altijd vanuit je eigen perspectief, waardoor je sommige aspecten simpelweg niet ziet. Dit is menselijk en gebeurt overal.

 

Hoe voorkom je dit?

 

Steek je plannen nog breder in en betrek nog meer disciplines. Vraag mensen expliciet om input. Mensen die op belangrijke posities in je organisaties zitten en die vanuit andere invalshoeken kijken dan jij. Zelfs, nee juist, als ze buiten de scope van jouw project lijken te vallen.

 

Dat klinkt wellicht veelomvattend en tijdrovend, maar dat hoeft het niet te zijn.

 

Met de BusinessITScan® haal je gemakkelijk informatie uit de organisatie naar boven. Niet in een maandenlange analyse, maar eenvoudig, snel en concreet. Hierin kijk je kritisch naar je organisatie, processen en de digitale ondersteuning daarvan. Zowel business als IT worden beoordeeld door de mensen die jij zelf selecteert. Bovendien kunnen zij suggesties voor verbetering invoeren, waardoor je in korte tijd een schat aan informatie naar boven haalt.

 

Benieuwd hoe dat er uit ziet? Klik hier voor meer informatie en vul de gratis sneak preview in. Jouw dashboard en adviesrapport ontvang je direct in je inbox.

 

Je kunt me ook bellen of een bericht sturen, dan hoor ik graag meer over je idee of uitdaging.