Dit krijg ik wel eens naar mijn hoofd geslingerd door onze kinderen. Gelukkig communiceren we doorgaans rustig, maar af en toe slaat de frustratie toe. En hé, dat hoort er nu eenmaal bij als je kinderen groter worden.

 

Als ze klein zijn, kennen ze alleen hoe het er thuis aan toe gaat. Hoe je als ouders dingen doet, wat je belangrijk vindt en hoe je omgaat met problemen of uitdagingen. Dat is bekend, vertrouwd en dus logisch. Als ze groter worden, komen ze ook bij andere mensen thuis. En daar gaat het anders. Langzaam, doch zeer zeker, ontdekken je kinderen dat niet iedereen handelt zoals zij thuis gewend zijn.

Stukje bij beetje gaan ze beseffen dat het ook anders kan dan ze tot nu toe gezien hebben. Voeg daaraan toe dat ze intussen ook ontdekken wat ze zelf belangrijk en prettig vinden en ziedaar: dè trigger om het doen en laten van hun ouders eens kritisch onder de loep te nemen! En dan krijg je dus van die uitspraken als hierboven ?.

In eerste instantie werd ik daar heus niet heel blij van, want ja, wie vindt het nou leuk kritiek of afkeuring te horen. Althans, zo voelde het. Maar ik besefte al snel dat ik er juist wel blij mee kon zijn, omdat:

  • dit betekent dat onze kinderen hun eigen mening ontdekken
  • ze onze relatie vertrouwd en veilig genoeg vinden om deze kritiek te durven uiten
  • ik hierdoor leer dat het anders kan en dat dingen heus niet in het honderd lopen als het niet op mijn manier gaat
  • ik informatie krijg over de behoeftes van onze kinderen, zodat ik daar rekening mee kan houden en onze interactie soepel blijft lopen.

Dus ja, kritiek doet even pijn, maar uiteindelijk is het goud waard. Brengt het mij als persoon en als moeder verder en daarmee ook ons als gezin.

Leuk inzicht voor mij, maar wat kun jij hiermee?

Meer weten over jezelf, helpt niet alleen je gezin verder. Dit werkt net zo goed door in het team waar je mee werkt. Je medewerkers hebben immers hun eigen ideeën over jouw gedrag, wat dat met hen doet en welke dingen ze graag anders zouden zien. Alleen kan het zijn dat ze je deze feedback zelden (durven) geven. En dan loop je waardevolle informatie mis die jij kunt gebruiken om jullie samenwerking effectiever (en leuker!) te maken.

Gelukkig kan ik je een groot deel van die informatie geven.

Op woensdag 25 januari 2023 geef ik de live (offline) workshop ‘Wie ben jij als leider?’.

Daarin leer je:

  • welke manier van leidinggeven jij van nature hanteert
  • welke reacties dit kan oproepen bij anderen
  • welke andere manieren van leidinggeven er nog meer zijn
  • wat het best werkt bij welke mensen
  • welke nuances je kunt aanbrengen, afhankelijk van degene tegenover je

En gaan we concreet in op hoe zich dat uit in je dagelijkse doen en laten. In je verwachtingen, prioriteiten en reacties. Bovendien vertel ik je hoe je met deze inzichten de interactie met je mensen kunt verbeteren.

Ik heb plek voor 4 tot 6 personen, dus wees er snel bij! KLIK HIER voor meer informatie en om je aan te melden.