Een tijd geleden was ik op een geweldige training met een groep gave ondernemers. Stuk voor stuk ondernemers die succesvol zijn in wat ze doen en dat is niet voor niks. Ze doen wat nodig is om hun bedrijf en ook zichzelf te laten groeien. Inspirerend gezelschap dus en mensen waar ik veel van kan leren. Hun strategie en aanpak werkt namelijk, daarvan zij ze zelf het levende bewijs. Reden genoeg om dat wat zij doen ook zelf te gaan toepassen, zou je denken.

 

En juist in die conclusie zit het gevaar. Want wat voor hen werkt, hoeft niet voor mij te werken!

 

De echte waarde van zo’n training zit namelijk in het feit dat ik uitgedaagd word uit alle mogelijkheden die er zijn juist dàt te pakken wat voor mij werkt. Wat past bij wie ik ben, bij de diensten die ik aanbied, bij mijn ideale klant, bij mijn situatie. Pas als ik mijn unieke mix maak van alle mogelijkheden die ik hoor en zie, gaat het voor mij werken en groei ik als mens en als ondernemer.

 

Jij als leidinggevende hebt dezelfde uitdaging.

 

Er zijn heel veel theorieën en modellen over leiderschap. En het grootste deel daarvan is waar, werkt echt en is zelfs wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast zijn er ontelbare succesverhalen uit de praktijk. En toch kun je ook die niet klakkeloos 1-op-1 overnemen in jouw situatie.

 

Je hebt immers een uniek team van mensen en bent ook zelf uniek als persoon.

 

Daarom is het onmogelijk een standaard theorie of model of zelfs een in de praktijk bewezen aanpak 1-op1 succesvol toe te passen. Jouw organisatie, sterker nog, elke persoon in je team verdient een unieke aanpak. Net zoals ook ieder van je kinderen net even een andere begeleiding/aansturing nodig heeft.

 

Klinkt misschien logisch, maar hoe doe je dat dan? Hoe weet je welke manier van leidinggeven past bij jou en je team?  Daarvoor heb je twee dingen nodig: kennis over jezelf en kennis over je mensen.

 

Hoe denkt ieder van jullie?

Wat heeft iedereen nodig om in actie te komen?

Waar liggen ieders prioriteiten?

Welke argumenten motiveren wie?

Hoe reageert ieder in geval van onzekerheid of frustratie?

 

In deze dingen verschillen we allemaal van elkaar, alleen beseffen we dat niet altijd. Want je eigen antwoord op deze vragen is voor jou zo logisch dat je onbewust verwacht dat ieders antwoord hetzelfde is. Maar dat is het niet.

 

En juist die onbewuste en onuitgesproken verwachtingen zijn een grote bron van teleurstelling, onbegrip en ergernis. Tijd dus om ze expliciet te maken en er bewust mee om te gaan.

 

Weten hoe? Meld je dan nu aan voor mijn workshop Wie ben jij als leider? op 6 juli 2022 in Hengevelde. Klik hier voor meer informatie: https://www.qlaver4.nl/workshop-wie-ben-jij-als-leider/

 

Ik help je dit helder te krijgen, waardoor leidinggeven nog gemakkelijker, leuker én effectiever wordt.