Vorige week was ik op een geweldige tweedaagse training met een groep gave ondernemers. Stuk voor stuk ondernemers die succesvol zijn in wat ze doen en dat is niet voor niks. Ze doen wat nodig is om hun bedrijf en ook zichzelf te laten groeien. Inspirerend gezelschap dus en mensen waar ik veel van kan leren (èn het heel gezellig mee had, maar dat terzijde ?).

Heel leerzaam om te horen hoe zij omgaan met bijvoorbeeld het vinden van nieuwe klanten, zichtbaar zijn, het verbeteren en verruimen van je aanbod, het doen van investeringen, tegenslagen, wisselingen in je mindset… Kortom met alles waar je als ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt.

 

Hun strategie en aanpak werkt, daarvan zij ze zelf het levende bewijs. Reden genoeg om dat wat zij doen ook zelf te gaan toepassen, zou je denken. En juist in die conclusie zit het gevaar. Want wat voor hen werkt, hoeft niet voor mij te werken!

 

De echte waarde van zo’n training zit namelijk in het feit dat ik uitgedaagd word uit alle mogelijkheden die er zijn juist dàt te pakken wat voor mij werkt. Wat past bij wie ik ben, bij de diensten die ik aanbied, bij mijn ideale klant, bij mijn situatie. Pas als ik mijn unieke mix maak van alle mogelijkheden die ik hoor en zie, gaat het voor mij werken en groei ik als mens en als ondernemer.

 

Jij als leidinggevende hebt dezelfde uitdaging. Er zijn heel veel theorieën en modellen over leiderschap. En het grootste deel daarvan is waar, werkt echt en is zelfs wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast zijn er ontelbare succesverhalen uit de praktijk. En toch kun je ook die niet klakkeloos 1-op-1 overnemen in jouw situatie. Je hebt immers een uniek team van mensen en bent ook zelf uniek als persoon. Daarom is het onmogelijk een standaard theorie of model of zelfs een in de praktijk bewezen aanpak zonder bijschaven succesvol toe te passen. Sterker nog, elke persoon in je team verdient een unieke aanpak. Net zoals ook ieder van je kinderen net even een andere begeleiding/aansturing nodig heeft.

 

Klinkt misschien logisch, maar hoe doe je dat dan? Hoe weet je welke manier van leidinggeven past bij jou en je team?  Daarvoor heb je twee dingen nodig: kennis over jezelf en kennis over je mensen.

 

  • Hoe denk je?
  • Wat heb je nodig om in actie te komen?
  • Waar liggen jouw prioriteiten?
  • Welke argumenten motiveren jou?
  • Hoe reageer je in geval van onzekerheid of frustratie?

 

Allemaal zaken waarin mensen van elkaar verschillen en waarvan we ons vaak te weinig bewust zijn. Want het antwoord op deze vragen is voor jezelf zo logisch dat je onbewust verwacht dat het voor iedereen hetzelfde is. Maar dat is het zeker niet. En niet uitgesproken verwachtingen zijn altijd een bron van teleurstelling of ergernis.

 

Tijd dus om ze expliciet te maken en er bewust mee om te gaan.

 

In mijn workshop Leiderschap op maat krijg je jouw antwoorden op bovenstaande vragen. En leer je welke antwoorden andere mensen kunnen hebben. Met die kennis ben je in staat bewuster te kiezen voor leiderschap dat past bij jou en jouw medewerkers.

 

Interessant? Meld je dan nu aan voor mijn workshop Leiderschap op maat  op 29 januari 2020 in Hengevelde. Klik hier voor meer informatie: http://www.qlaver4.webwinkelvisietest.nl/workshop-leiderschap-op-maat/