Iedereen die leiding geeft, wil het weten. ‘Hoe zorg ik dat mijn team optimaal functioneert? Dat mijn mensen en ikzelf elke dag met plezier naar ons werk gaan en we ook nog  goed werk leveren en effectief samenwerken’. Maar op die vraag bestaat geen one size fits all antwoord. Het hangt simpelweg af van jou en de mensen in je team. Wat bij de een fantastisch werkt, werkt juist averechts bij de ander.

 

Ouders herkennen dit ongetwijfeld bij hun kinderen. Denk je bij de oudste net uitgevonden te hebben hoe het ouderschap werkt, blijkt je volgende kind daar heel anders over te denken… Of blijkt je partner het net weer anders te doen dan jij, met een heel andere uitwerking op je kind.

 

In je team werkt dat net zo. Effectief leiderschap wordt bepaald door wie jij bent als leider en wie de mensen in je team zijn. Daarom is het cruciaal dat je kennis hebt over jezelf en je mensen. En misschien denk je al genoeg te weten. Je hebt ooit eens iets ingevuld bij een vorige werkgever waaruit bleek dat jij ‘rood’ of ‘blauw’ bent.  Je hebt daar wat uitleg bij gekregen en herkent jezelf er wel in.

 

En dat is fantastisch, want hé alle beetjes kennis over jezelf helpen. Maar het wordt pas echt waardevol als je er ook echt iets mee gaat doen. Het toepast in de dagelijkse omgang met je mensen.

 

Want wat betekent dat nou dat jij rood, blauw of welk ander label dan ook bent? Hoe zie je dat terug in je doen en laten? In je verwachtingen, prioriteiten en reacties? En hoe kun je die informatie concreet gebruiken om de samenwerking met je mensen effectiever (en leuker) te maken?

 

Dat is wat ik je vertel in mijn offline workshop ‘Wie ben jij als leider?’ op donderdag 24 november 2022 van 19.30 tot 22.00 uur in Hengevelde. Ik heb plek voor 4 tot 6 personen, dus wees er snel bij!

 

Klik voor meer informatie en om je aan te melden op deze link: Workshop Wie ben jij als leider?