Leidinggeven kun je leren!

 

Echt? Ja echt.

 

Als (technisch) professional doe je het goed. Zo goed, dat je doorschuift naar de rol van leider. Fijn die erkenning, maar het zorgt ook direct voor een aantal uitdagingen.

 

Andere focus

Je bent gewend je te verdiepen in de inhoudelijke (technische) details. Als leider neem je ook de bredere doelstellingen en behoeften van de organisatie mee in je besluiten.

 

Nieuwe taken

Je moet je tijd gaan verdelen tussen inhoudelijke taken (waar je hart nog steeds sneller van gaat kloppen ;)) en zaken als planning, budgettering, personeel.

 

Leiderschapsvaardigheden

Effectief leiderschap gaat over het inspireren en motiveren van teamleden, het delegeren van taken, het omgaan met conflicten en het bevorderen van samenwerking. Deze vaardigheden heb je aan te leren of te verbeteren.

 

Communiceren met niet-inhoudelijke teamleden

Waar je voorheen omringd was door gelijkgestemden, stuur je nu ook mensen met een andere achtergrond aan. Iedereen op één lijn krijgen, vraagt dat je de inhoud ook duidelijk kunt overbrengen naar teamleden met minder inhoudelijke kennis.

 

Klinkt best heftig, zo’n opsomming. Gelukkig kun je dit dus leren.

 

Hoe?

 

  1. Ontdek wat je sterke punten zijn en waar je nog iets te leren hebt. Kijk terug op je ervaringen: wat was een succes en waar ging het mis? Vraag je af wie en hoe jij wilt zijn als leider.
  2. Vergroot je kennis over leiderschap: leer over leiderschapsstijlen, -theorieën en -modellen en haal daar uit wat past bij jou en je organisatie.
  3. Zoek een coach/mentor voor begeleiding en advies. Iemand die je helpt groeikansen te zien en je constructieve feedback en waardevolle inzichten geeft.
  4. Verbeter je vaardigheden door trainingen/workshops te volgen. Zo werk je aan specifieke leiderschapsvaardigheden als communicatie, conflicthantering en teambuilding.
  5. Leer in de praktijk! Door te doen, merk je direct wat goed werkt en wat minder. Gecombineerd met feedback van je collega’s krijg je zo dagelijks informatie over wat goed gaat of wat beter of anders kan. En leer je zowel van successen als van fouten.

 

Genoeg mogelijkheden dus om je leiderschap te verbeteren.

 

Ik help je deze stappen te zetten. Bel of mail me of stuur een bericht via LinkedIn.

 

Enneh… je bent nooit uitgeleerd he? Niet als mens en niet als leider.