Losse CVI + uitleg

Home A Losse CVI + uitleg

Je doet de dingen op de manier die je gewend bent. Je ben je daarbij niet altijd bewust van de patronen die in je gedrag geslopen zijn. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, soms in een andere vorm, maar steeds op hetzelfde vlak. Voorbeelden daarvan zijn:

Het lukt je niet je afspraken na te komen

Overleggen duren altijd langer dan gepland

Je hebt steeds ‘gedoe’ met dezelfde mensen

Je schuift steeds dezelfde taken voor je uit

Stel dat je die patronen kunt herkennen en veranderen, doordat je helder hebt waar ze vandaan komen en waarom ze zich bij jou voordoen en niet bij een ander. Dan kun je bewuster handelen en hoef je niet steeds meer tegen dezelfde problemen aan te lopen. Dit kan als je onderscheid weet te maken tussen aangeboren en aangeleerd gedrag. Ieder mens laat namelijk vaak aangeleerd gedrag zien, maar wordt in feite gestuurd door aangeboren gedrag. Maar hoe onderscheid je die twee?

Dat is mogelijk als je de online test Core Values Index™ (CVI™) invult en de resultaten door mij laat toelichten. In 20 minuten vul je de test in en in een sessie van 1,5 uur (live of via Skype) vertaal ik de uitslag naar jouw dagelijks handelen.

Na afloop van de uitleg:

Weet je hoe je van nature geneigd bent zaken aan te pakken en welke zaken je gemakkelijk en minder gemakkelijk af gaan

Weet je hoe sterk je neiging is om een bepaalde aanpak te kiezen en daarmee hoe moeilijk of gemakkelijk het voor je is om een andere aanpak te kiezen wanneer de situatie daar om vraagt

Weet je wat jij te bieden hebt

Weet je wat jij nodig hebt om jouw optimale bijdrage te kunnen leveren

Begrijp je waarom andere mensen zaken anders aanpakken

Snap je dat elke situatie een meest effectieve aanpak heeft

Weet je waarom het je moeite kost zaken anders te gaan doen

Weet je wat er voor nodig is om toch verandering door te voeren

Weet je op welke manier jij het gemakkelijkst informatie tot je neemt en last but not least,

Weet je hoe jij reageert in geval van stress en/of onzekerheid

Wil jij ook weten wat jou van nature stuurt? Laten we dan kennismaken. Klik op de knop hieronder en stuur mij een bericht.

Klanten van mij hebben dit gezegd over de CVI en mijn uitleg:

Ik vond het zeer interessante informatie. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het rapport me wel iets zei, maar dat de persoonlijke uitleg/toelichting voor mij wel echt het volledige plaatje en de inzichten gaven. Met die uitleg vind ik het een zeer waardevolle test. Het geeft me niet alleen inzicht in mezelf en mijn eigen gedrag, het helpt je echt om anderen en hun drijfveren veel beter te begrijpen. En dat is zeer waardevol. De uitleg is helder. Kitty weet duidelijk waar ze het over heeft, heeft veel kennis van zaken en weet alles perfect met voorbeelden in en aan te vullen waardoor je het nog beter begrijpt. Ik zou het anderen zeker aanraden de CVI in te vullen! Dan wel inclusief de toelichting, dat is echt de kers op de welbekende taart. In mijn ogen is het bijna een must voor iedereen die met mensen werkt. En dat is dus zo goed als iedereen

Veronique Prins | ondernemerscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten

Als bedrijfskundig adviseur deel ik volledig de visie van Kitty dat medewerkers echt je Human Capital zijn. Mijn uitgangspunt is dat cijfers het resultaat zijn van bedrijfsprocessen, uitgevoerd door mensen. Dus als jij je cijfers wilt verbeteren, moet je kijken naar je bedrijfsprocessen en die ten dienste stellen van je mensen. Het is zo belangrijk dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. Anders kost het je als ondernemer bakken met tijd, geld en energie om je medewerkers in beweging te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de flow die betrokken en tevreden medewerkers creëren. Maar hoe haal je nou het beste uit je medewerkers? Kitty stelde me voor om zelf eens een CVI assessment in te vullen en zo de kracht van deze tool te kunnen ervaren. Ik stond niet te springen van enthousiasme. Maar Kitty wist me te overtuigen met het argument dat een CVI assessment niet oordeelt. Er is geen goed of fout. Want er wordt niet naar je aangeleerde competenties gekeken, maar juist naar je authentieke zelf. Wie jij in de kern bent. Zodat je met die kennis meer inzicht krijgt in jouw voorkeursgedrag en -rol. Wat er juist wel en wat er minder goed bij je past. Dit inzicht helpt je om te voorspellen hoe jij en je collega’s op bepaalde zaken – vergaderen, deadlines, koers bepalen, etc. – zullen reageren. Zo kun je het intermenselijk gedoe verminderen en de teamgeest verbeteren. De uitkomst van mijn CVI assessment bevestigde dat ik niet de traditionele Financial ben. Dat het logisch is dat mijn eerste jaren in de accountancy zo vermoeiend waren voor me, want ik deed iets wat in de kern niet paste bij wie ik ben. Het CVI assessment gaf onder andere aan dat ik juist “gedij op het opbouwen van relaties en het verstrekken van een geïnspireerde visie aan mensen om me heen”. En dat ik tegelijkertijd goed “zie hoe de dingen (processen en situaties) in elkaar zitten en weet wat er vervolgens gedaan moet worden”. Het heeft me een flink aantal jaren gekost om daar zelf achter te komen. Wat dat betreft was het handiger geweest als ik deze test eerder had gedaan

Mieke Mennink | eigenaar ProfinQ – Bedrijfskundig MKB Advies Twente

.

De CVI heeft mij inzicht gegeven in wie ik echt ben en hoe ik handel, zowel op gebied van werk als in mijn dagelijkse leven. Ik heb de test als erg laagdrempelig ervaren, maar zeer zeker met nuttige informatie. De uitleg was duidelijk en zet je echt aan het denken. Nu nog leg ik in communicatiesituaties de denkwijze van CVI erbij. Het verklaart veel. De positieve benadering in de test spreekt me ook erg aan. Vanuit mijn werk als re-integratiecoach kan ik de CVI goed inzetten om een beeld te krijgen van de kandidaat. Daarbij krijgt de kandidaat positieve handvatten richting toekomst. Het biedt perspectief. Ik zou de CVI dus zeker aanraden!

F.M.

In het kader van mijn re-integratie traject heb ik de CVI (Core Values Index) test ingevuld.
Het doel hiervan voor mij is om een (beter) beeld te krijgen bij hoe ik in elkaar steek, wat mijn voorkeursgedrag op gebeurtenissen is, en wat mijn krachten en natuurlijke normen en waarden zijn.
De informatie die ik uit deze test heb gekregen is, voor mij, niet schokkend geweest, ik wist wel redelijk wie ik was, en wat ik wou. Wel heeft het me meer bewust gemaakt van waarom ik uitgevallen ben in mijn vorige functie, ik was continue bezig met mijn zwaktes te verbeteren en moest mij in een rol zetten die niet bij mij past. Ik zat dus niet in een rol waarin ik mijn talenten en waarden kon benutten!
De CVI heeft een uitgebreide uitleg gegeven over wat mijn sterke punten zijn, waar mijn waarden liggen en wat ik juist liever niet doe (of wat in ieder geval niet mijn natuurlijke respons is). Er staat ontzettend veel herkenbaars in de rapportage, en door het een keer te lezen ben ik mij veel bewuster geworden van situaties en voorvallen, en mijn reactie daarop.
Door de mondelinge toelichting van, en mogelijkheid voor discussie met, Kitty ben ik nog bewuster geworden van hoe ik in elkaar steek, wat mijn drijfveren zijn en hoe ik situaties kan herkennen, mijn natuurlijke reactie hierop herken, en mij wellicht door tijdelijk in een andere rol te gaan zitten, beter gebruik kan maken van mijzelf.
Ik hoop dat ik, mede met het inzicht dat de CVI me gegeven heeft, een functie kan vinden waar ik in mijn kracht zit, om zo binnen mijn carrière een stap vooruit te zetten.
Ik raad eenieder zeker aan om de CVI test in te vullen, voor mij is het een waardevolle test geweest, waarbij ik veel heb gehad aan de uitgebreide rapportage uit het systeem, en net even extra inzicht en houvast heb gekregen uit de persoonlijke toelichting van Kitty.

Martin Bruins Slot

Veel gestelde vragen over de CVI:

Ik heb al eens een persoonlijkheidstest ingevuld. Wat biedt de CVI nog extra?
Veel testen meten vaardigheden en competenties. Vaardigheden zijn echter aangeleerd. De CVI meet uitsluitend dat wat is aangeboren. Dit wordt bevestigd door het feit dat wetenschappelijk is aangetoond dat wanneer je de CVI maanden of jaren later nog eens invult, de kans ruim 97% is dat je dezelfde uitslag krijgt als toen je ‘m eerder invulde.
Ik vind het spannend de test in te vullen. Wat als ik geen goed profiel heb?
Er bestaat geen goed of fout profiel. In de CVI worden uitsluitend positieve woorden gebruikt, simpelweg omdat elke eigenschap waardevol is, mits op de juiste manier ingezet.
Is de test gemakkelijk in te vullen?
Ja, bij het invullen van de test krijg je steeds 4 woorden te zien waaruit je er 2 moet kiezen die het beste bij je passen. Na afloop ontvang je direct de uitslag, samen met een uitgebreid rapport.
Is de uitslag gemakkelijk te begrijpen?
Ja, de uitslag bestaat uit een simpel diagram met een score op 4 vlakken. Daarnaast ontvang je een uitgebreid rapport. In het rapport wordt algemene toelichting gegeven op het diagram. Om de resultaten toe te spitsen op jouw specifieke situatie gaan we samen in gesprek.

Gratis Whitepaper

`Laat je medewerkers niet de rem maar het gaspedaal zijn`

Gaat het najagen van je zakelijke doelen minder snel dat je wilt?   De menselijke dynamiek in je organisatie speelt hierin een doorslaggevende rol. In deze whitepaper lees je waardoor je mensen de rem of juist het gaspedaal zijn en welke invloed jij hier als leider op hebt.

Je ontvangt ook mijn wekelijkse leiderschapstips en -inzichten. Je kunt je simpel weer afmelden (maar natuurlijk hoop ik dat je blijft ).

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Policy.

Je doet de dingen op de manier die je gewend bent. Je ben je daarbij niet altijd bewust van de patronen die in je gedrag geslopen zijn. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, soms in een andere vorm, maar steeds op hetzelfde vlak. Voorbeelden daarvan zijn:

Het lukt je niet je afspraken na te komen

Overleggen duren altijd langer dan gepland

Je hebt steeds ‘gedoe’ met dezelfde mensen

Je schuift steeds dezelfde taken voor je uit

Stel dat je die patronen kunt herkennen en veranderen, doordat je helder hebt waar ze vandaan komen en waarom ze zich bij jou voordoen en niet bij een ander. Dan kun je bewuster handelen en hoef je niet steeds meer tegen dezelfde problemen aan te lopen. Dit kan als je onderscheid weet te maken tussen aangeboren en aangeleerd gedrag. Ieder mens laat namelijk vaak aangeleerd gedrag zien, maar wordt in feite gestuurd door aangeboren gedrag. Maar hoe onderscheid je die twee?

Dat is mogelijk als je de online test Core Values Index™ (CVI™) invult en de resultaten door mij laat toelichten. In 20 minuten vul je de test in en in een sessie van 1,5 uur (live of via Skype) vertaal ik de uitslag naar jouw dagelijks handelen.

Na afloop van de uitleg:

Weet je hoe je van nature geneigd bent zaken aan te pakken en welke zaken je gemakkelijk en minder gemakkelijk af gaan

Weet je hoe sterk je neiging is om een bepaalde aanpak te kiezen en daarmee hoe moeilijk of gemakkelijk het voor je is om een andere aanpak te kiezen wanneer de situatie daar om vraagt

Weet je wat jij te bieden hebt

Weet je wat jij nodig hebt om jouw optimale bijdrage te kunnen leveren

Begrijp je waarom andere mensen zaken anders aanpakken

Snap je dat elke situatie een meest effectieve aanpak heeft

Weet je waarom het je moeite kost zaken anders te gaan doen

Weet je wat er voor nodig is om toch verandering door te voeren

Weet je op welke manier jij het gemakkelijkst informatie tot je neemt en last but not least,

Weet je hoe jij reageert in geval van stress en/of onzekerheid

Wil jij ook weten wat jou van nature stuurt? Laten we dan kennismaken. Klik op de knop hieronder en stuur mij een bericht.

Klanten van mij hebben dit gezegd over de CVI en mijn uitleg:

Ik vond het zeer interessante informatie. Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het rapport me wel iets zei, maar dat de persoonlijke uitleg/toelichting voor mij wel echt het volledige plaatje en de inzichten gaven. Met die uitleg vind ik het een zeer waardevolle test. Het geeft me niet alleen inzicht in mezelf en mijn eigen gedrag, het helpt je echt om anderen en hun drijfveren veel beter te begrijpen. En dat is zeer waardevol. De uitleg is helder. Kitty weet duidelijk waar ze het over heeft, heeft veel kennis van zaken en weet alles perfect met voorbeelden in en aan te vullen waardoor je het nog beter begrijpt. Ik zou het anderen zeker aanraden de CVI in te vullen! Dan wel inclusief de toelichting, dat is echt de kers op de welbekende taart. In mijn ogen is het bijna een must voor iedereen die met mensen werkt. En dat is dus zo goed als iedereen

Veronique Prins | ondernemerscoach voor ambitieuze coaches en therapeuten

Als bedrijfskundig adviseur deel ik volledig de visie van Kitty dat medewerkers echt je Human Capital zijn. Mijn uitgangspunt is dat cijfers het resultaat zijn van bedrijfsprocessen, uitgevoerd door mensen. Dus als jij je cijfers wilt verbeteren, moet je kijken naar je bedrijfsprocessen en die ten dienste stellen van je mensen. Het is zo belangrijk dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. Anders kost het je als ondernemer bakken met tijd, geld en energie om je medewerkers in beweging te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over de flow die betrokken en tevreden medewerkers creëren. Maar hoe haal je nou het beste uit je medewerkers? Kitty stelde me voor om zelf eens een CVI assessment in te vullen en zo de kracht van deze tool te kunnen ervaren. Ik stond niet te springen van enthousiasme. Maar Kitty wist me te overtuigen met het argument dat een CVI assessment niet oordeelt. Er is geen goed of fout. Want er wordt niet naar je aangeleerde competenties gekeken, maar juist naar je authentieke zelf. Wie jij in de kern bent. Zodat je met die kennis meer inzicht krijgt in jouw voorkeursgedrag en -rol. Wat er juist wel en wat er minder goed bij je past. Dit inzicht helpt je om te voorspellen hoe jij en je collega’s op bepaalde zaken – vergaderen, deadlines, koers bepalen, etc. – zullen reageren. Zo kun je het intermenselijk gedoe verminderen en de teamgeest verbeteren. De uitkomst van mijn CVI assessment bevestigde dat ik niet de traditionele Financial ben. Dat het logisch is dat mijn eerste jaren in de accountancy zo vermoeiend waren voor me, want ik deed iets wat in de kern niet paste bij wie ik ben. Het CVI assessment gaf onder andere aan dat ik juist “gedij op het opbouwen van relaties en het verstrekken van een geïnspireerde visie aan mensen om me heen”. En dat ik tegelijkertijd goed “zie hoe de dingen (processen en situaties) in elkaar zitten en weet wat er vervolgens gedaan moet worden”. Het heeft me een flink aantal jaren gekost om daar zelf achter te komen. Wat dat betreft was het handiger geweest als ik deze test eerder had gedaan

Mieke Mennink | eigenaar ProfinQ – Bedrijfskundig MKB Advies Twente

.

De CVI heeft mij inzicht gegeven in wie ik echt ben en hoe ik handel, zowel op gebied van werk als in mijn dagelijkse leven. Ik heb de test als erg laagdrempelig ervaren, maar zeer zeker met nuttige informatie. De uitleg was duidelijk en zet je echt aan het denken. Nu nog leg ik in communicatiesituaties de denkwijze van CVI erbij. Het verklaart veel. De positieve benadering in de test spreekt me ook erg aan. Vanuit mijn werk als re-integratiecoach kan ik de CVI goed inzetten om een beeld te krijgen van de kandidaat. Daarbij krijgt de kandidaat positieve handvatten richting toekomst. Het biedt perspectief. Ik zou de CVI dus zeker aanraden!

F.M.

In het kader van mijn re-integratie traject heb ik de CVI (Core Values Index) test ingevuld.
Het doel hiervan voor mij is om een (beter) beeld te krijgen bij hoe ik in elkaar steek, wat mijn voorkeursgedrag op gebeurtenissen is, en wat mijn krachten en natuurlijke normen en waarden zijn.
De informatie die ik uit deze test heb gekregen is, voor mij, niet schokkend geweest, ik wist wel redelijk wie ik was, en wat ik wou. Wel heeft het me meer bewust gemaakt van waarom ik uitgevallen ben in mijn vorige functie, ik was continue bezig met mijn zwaktes te verbeteren en moest mij in een rol zetten die niet bij mij past. Ik zat dus niet in een rol waarin ik mijn talenten en waarden kon benutten!
De CVI heeft een uitgebreide uitleg gegeven over wat mijn sterke punten zijn, waar mijn waarden liggen en wat ik juist liever niet doe (of wat in ieder geval niet mijn natuurlijke respons is). Er staat ontzettend veel herkenbaars in de rapportage, en door het een keer te lezen ben ik mij veel bewuster geworden van situaties en voorvallen, en mijn reactie daarop.
Door de mondelinge toelichting van, en mogelijkheid voor discussie met, Kitty ben ik nog bewuster geworden van hoe ik in elkaar steek, wat mijn drijfveren zijn en hoe ik situaties kan herkennen, mijn natuurlijke reactie hierop herken, en mij wellicht door tijdelijk in een andere rol te gaan zitten, beter gebruik kan maken van mijzelf.
Ik hoop dat ik, mede met het inzicht dat de CVI me gegeven heeft, een functie kan vinden waar ik in mijn kracht zit, om zo binnen mijn carrière een stap vooruit te zetten.
Ik raad eenieder zeker aan om de CVI test in te vullen, voor mij is het een waardevolle test geweest, waarbij ik veel heb gehad aan de uitgebreide rapportage uit het systeem, en net even extra inzicht en houvast heb gekregen uit de persoonlijke toelichting van Kitty.

Martin Bruins Slot

Veel gestelde vragen over de CVI:

Ik heb al eens een persoonlijkheidstest ingevuld. Wat biedt de CVI nog extra?
Veel testen meten vaardigheden en competenties. Vaardigheden zijn echter aangeleerd. De CVI meet uitsluitend dat wat is aangeboren. Dit wordt bevestigd door het feit dat wetenschappelijk is aangetoond dat wanneer je de CVI maanden of jaren later nog eens invult, de kans ruim 97% is dat je dezelfde uitslag krijgt als toen je ‘m eerder invulde.
Ik vind het spannend de test in te vullen. Wat als ik geen goed profiel heb?
Er bestaat geen goed of fout profiel. In de CVI worden uitsluitend positieve woorden gebruikt, simpelweg omdat elke eigenschap waardevol is, mits op de juiste manier ingezet.
Is de test gemakkelijk in te vullen?
Ja, bij het invullen van de test krijg je steeds 4 woorden te zien waaruit je er 2 moet kiezen die het beste bij je passen. Na afloop ontvang je direct de uitslag, samen met een uitgebreid rapport.
Is de uitslag gemakkelijk te begrijpen?
Ja, de uitslag bestaat uit een simpel diagram met een score op 4 vlakken. Daarnaast ontvang je een uitgebreid rapport. In het rapport wordt algemene toelichting gegeven op het diagram. Om de resultaten toe te spitsen op jouw specifieke situatie gaan we samen in gesprek.

Gratis Whitepaper

`Laat je medewerkers niet de rem maar het gaspedaal zijn`

Gaat het najagen van je zakelijke doelen minder snel dat je wilt?   De menselijke dynamiek in je organisatie speelt hierin een doorslaggevende rol. In deze whitepaper lees je waardoor je mensen de rem of juist het gaspedaal zijn en welke invloed jij hier als leider op hebt.

Je ontvangt ook mijn wekelijkse leiderschapstips en -inzichten. Je kunt je simpel weer afmelden (maar natuurlijk hoop ik dat je blijft ).

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Policy.

Meer informatie over de CVI™

Wil jij ook weten wat jou van nature stuurt? Laten we dan kennismaken. Klik op de knop hieronder en stuur mij een bericht.