Mensen verschillen. Iedereen heeft zijn eigen manier om zaken aan te pakken en legt de prioriteit bij zaken die hij belangrijk vindt. Soms verschillen mensen hierin als dag en nacht.

Stel je voor dat je iemand bent die eerst doet en dan pas nadenkt. Je handelt intuïtief en op het moment dat je bedenkt wat je gaat doen, schiet je meteen in de actie en is het resultaat snel bereikt. Op die manier krijg je veel voor elkaar. Of je bent iemand die juist zaken eerst goed uitzoekt, zodat je goed onderbouwd een beslissing neemt. Zo sluit je risico’s uit en kom je goed beslagen ten ijs.

 

Is de ene aanpak beter dan de andere?

 

Kun je hier spreken van goed of slecht? Nee, beide aanpakken zijn waardevol en nuttig. Welke het meest effectief is, hangt af van de situatie of het probleem dat aangepakt moet worden. Werk je bijvoorbeeld als politieagent, dan is een daadkrachtige aanpak wel zo handig. Werk je daarentegen met gevaarlijke stoffen en hoogwaardige technologie, dan is het belangrijk dat je je houdt aan voorschriften en procedures in het kader van veiligheid. Wil dat nu zeggen dat een politieagent niet eerst hoeft na te denken en geen protocollen hoeft te volgen? En dat je niet daadkrachtig hoeft te zijn wanneer je met gevaarlijke stoffen werkt? Nee, natuurlijk niet. Iedereen zal alle aanpakken gebruiken, maar in elke situatie is er een het meest effectief. En iedereen heeft een voorkeur voor een of twee aanpakken.

 

Er is dus geen sprake van goed of slecht. Als je iemand hoort praten over zijn slechte eigenschap, dan bedoelt hij waarschijnlijk dat de manier waarop hij gewend is te handelen niet altijd het gewenste resultaat geeft. Meestal gebruiken mensen onbewust hun voorkeursaanpak. Maar zoals gezegd vraagt elke situatie om een andere aanpak. Daar geen rekening mee houden, dat kan een slechte gewoonte genoemd worden, maar slechte eigenschappen bestaan niet. Iedereen heeft waardevolle kwaliteiten die in de juiste situatie goed van pas komen.

 

Gebruik maken van je kwaliteiten

 

Om echt tot je recht te komen is het de kunst een werkplek te vinden waar 80% van de tijd jouw voorkeursaanpak het meest effectief is. Dan kun je namelijk het grootste deel van je tijd zaken aanpakken op de manier die voor jou het gemakkelijkst gaat en die jou de meeste energie geeft. En daarmee ook nog eens de gewenste resultaten bereiken!

 

Hoe handig zou het zijn als je weet waar jouw voorkeur ligt en hoe sterk die is? En wil je weten wat jouw tweede aanpak is en hoe veel moeite het je kost om een andere aanpak te kiezen wanneer de situatie daar om vraagt? Op deze vragen kan ik een antwoord geven. Simpelweg door je de Core Values Index™ (CVI) in te laten vullen. Via deze online tool schets jij zelf het ware beeld van wie jij bent. En daarmee kun je aan de slag. Dit geeft handen en voeten aan dat wat je wel weet en van binnen voelt, maar wat je tot nu toe niet concreet kon maken.

 

Neem voor meer informatie nu contact met me op. Bel me op 06 1109 2900 of mail me via kitty@qlaver4.webwinkelvisietest.nl