Het kan een hele puzzel zijn om van al je waardevolle medewerkers een goed werkend team te maken. Ieder heeft zo zijn eigen manier van werken, reageert anders op alles wat gedaan moet worden en gaat anders om met problemen. Met allerlei nadelige effecten tot gevolg, zoals stroeve communicatie, onderlinge irritaties, dalende productiviteit en verspilling van tijd en geld.

En toch….al lijken de verschillen van inzicht binnen je team een belemmering voor soepele en effectieve samenwerking, in werkelijkheid is die diversiteit juist dè succesfactor van je team. Mits je er voor zorgt dat die losse stukjes samen wèl een mooie puzzel vormen.

 

Maar hoe doe je dat? Het realiseren van een goed samenwerkend team is gemakkelijker dan je denkt. Voorwaarde is dat je jezelf en je medewerkers goed kent.

 

Misschien denk je nu ‘Ik weet heel goed wie ik ben en ik ken mijn medewerkers door en door’. Besef dan dat het grootste deel van hoe je je gedraagt onbewust gebeurt. Terwijl juist dat onbewuste stuk het meest bepalend en sturend is voor je gedrag en voor de resultaten die je haalt. Zet dat onbewuste om naar bewust en krijg daarmee een belangrijk nieuw instrument in handen voor het optimaliseren van de samenwerking in je team.

 

In mijn workshop Slim en effectief samenwerken bied ik je de basis voor deze bewustwording. Ik ga je exact uitleggen welke karakterstructuren er zijn, wat die inhouden en wat dat zegt over jouw aanpak en die van je teamleden.

 

En ik laat je zien dat het slim is de kracht van de ander te gebruiken. En dat dat niets te maken heeft met je zwak opstellen of gezichtsverlies lijden.

 

Klik voor meer informatie op de knop hieronder.

 

[vc_btn title=”Ja, ik wil meer weten over de workshop Slim en effectief samenwerken” style=”flat” color=”warning” size=”lg” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.qlaver4.webwinkelvisietest.nl/workshop-slim-en-effectief-samenwerken/”][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]