Harold trekt zuchtend de deur van zijn kantoor achter zich dicht. Het was weer een verhitte discussie net met zijn twee medewerkers. Voor de zoveelste keer waren ze het oneens en moest Harold er weer aan te pas komen om de boel te sussen. Hij blijft het lastig vinden, want hij begrijpt beide standpunten maar al te goed. ‘Hoe krijg ik die nou op één lijn?’ 

Hij ploft op zijn stoel en draait richting het raam. ‘Met 20 jaar ervaring zou je toch denken dat ik de oplossing gewoon weet?’ vraagt Harold zich enigszins vertwijfeld af. ‘Ik weet toch hoe het werkt, ik ben up to date in mijn vak….waarom gebeurt dit dan nog steeds?’. 

Eigenlijk weet Harold het antwoord wel. Dit gaat niet over techniek of cijfers. Dit gaat over mensen. Vroeger dacht hij dat dit soort gedoe aan zijn medewerkers lag. Maar in de loop der jaren is wel duidelijk geworden het vertrek of vervanging van de ‘moeilijke’ mensen, niet betekent dat alles daarna vanzelf goed gaat in het team. Als leider speelt hij hierin zelf een cruciale rol. 

Mede door gebeurtenissen in zijn privé leven wordt Harold zich steeds bewuster van zijn eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen. Omdat hij er meer over wil weten, is hij boeken gaan lezen over persoonlijk leiderschap. Inmiddels went hij er aan hierover te praten met zijn partner en kinderen en ziet hij wat het hem en zijn gezin oplevert.

Maar op zijn werk…. dat is toch andere koek. 

Daar ligt de nadruk altijd op de inhoud. Dat is concreet, geeft duidelijkheid en houvast. Het biedt criteria voor het aannemen van mensen en voor het aansturen en beoordelen. Maar, beseft Harold opnieuw, het werkt dus niet altijd. Als focus op de inhoud echt genoeg was, dan zat hij niet minstens 2x per week de boel recht te praten tussen zijn mensen. 

‘Het wordt tijd dat ik het anders ga doen’, besluit Harold. Maar hoe pak ik dat aan? Ga ik me nu zakelijk ineens bezig houden met soft skills? Hoe gaat mijn team daarop reageren? Denken ze dan dat ik mijn rol als leider niet meer aan kan? Denken ze dat ik hen niet goed genoeg vind? De twijfel slaat toe…

Harold merkt dat aandacht voor zichzelf en zijn gedrag in de zakelijke context ineens beladen wordt: alsof dit zwak en soft is, er niet toe doet en minder belangrijk is dan de inhoud (het ‘echte’ werk). Aan de andere kant weet hij inmiddels dat vaardigheden op persoonlijk vlak de olie in de machine is van het team dat hij aanstuurt. En dat weegt zwaarder dan de twijfel, dus pakt Harold resoluut de telefoon en schakelt hulp in.

Herken jij je in Harold en wil je meer weten over hoe je dit aanpakt? Schrijf je dan in voor mijn masterclass op donderdag 26 augustus 2021. Gratis en online om 19.30 uur. Zie ik je dan? 

Je kunt je hier aanmelden