Ben jij degene die nog bindt en boeit terwijl je mensen op afstand zitten? Wat weet jij eigenlijk over het functioneren van teams, wat weet jij over het functioneren van jezelf? Waarin schiet jij op dit moment als leider tekort?

 

Dit is nergens een aanval op jouw kwaliteiten, maar besef dat dit het punt is waarop je bedrijf op dit moment blijft draaien. Zelfs nu al jouw aandacht en energie terecht uitgaat naar het overeind houden van je bedrijf. Want dat is voorwaarde, wil je straks überhaupt nog een team hebben om je mee bezig te houden. Dat is maar al te duidelijk. Dus ik begrijp echt dat dit best veel gevraagd is nu je toch al alle zeilen bij moet zetten. Maar ik weet ook dat het echt essentieel is om te doen.

 

Want wat als je bedrijf het redt, maar je team is afgehaakt? Je er in slaagt verder te bouwen, maar niet meer kunt vertrouwen op de betrokkenheid en inzet van je mensen?  Dan sta je er alleen voor en dan redt je het niet, zelfs jij niet met je bevlogenheid en passie.

 

Daarom is het nu belangrijker dan ooit je te verdiepen in je mensen. Hoe gaan zij ieder individueel om met de crisis? Welk gedrag laten ze nu zien? Wat vinden ze lastig en waar zijn ze bang voor? En hoe zit dat bij jezelf? Schiet je in de actie en verwacht je dat iedereen vanzelf meegaat? Of blijf je gemakkelijk in verbinding met je team, maar voel je een soort verlamming als het aankomt op het scheppen van nieuwe kaders en het bedenken van nieuwe manieren om omzet te genereren?

 

Want hoe beter je iedereen kent, hoe minder moeite het je kost om ze betrokken te houden. Omdat je dan meteen het juiste zegt en doet. Omdat je daarmee geen tijd en energie verspilt aan algemene communicatie en initiatieven die je vervolgens weer per persoon moet toelichten en finetunen.

 

Houd hiermee de betrokkenheid en productiviteit van je thuiswerkers zo veel mogelijk op peil. Juist nu ook mensen thuiswerken die dat niet gewend zijn en er de extra uitdaging is van kinderen om hen heen. Beperk de gevolgen zo veel mogelijk, want uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid en productiviteit sowieso zal dalen van de mensen die thuis werken.

 

Hoor je wat ik zeg, maar weet je niet hoe je dat in praktijk brengt? Laat mij je helpen. Want dit is wat ik dagelijks doe. Ik laat zien waarom je doet wat je doet, waarom anderen het anders doen en hoe je er voor zorgt dat die verschillende mensen toch een hecht team vormen. Ook in deze uitzonderlijke situatie. Dus, wil je weten hoe je dit aanpakt? Bel of mail me vandaag nog! Dan kijken we wat nodig is voor jouw team, jouw bedrijf en jouw leiderschap.