Traject ‘Word de effectiefste leider die jij kunt zijn’

Home A Traject ‘Word de effectiefste leider die jij kunt zijn’

Herken je dit?

Er is besloten om met het hele team op dezelfde manier te werken. Logisch, en praktisch, en je hele team heeft er ja op gezegd… maar toch worden de oude templates weer gebruikt, bloeden nieuwe overlegstructuren dood en is je team daar niet op aanspreekbaar. Je zit echt met je handen in het haar: hoe krijg je ze zo ver dat ze wél op de nieuwe manier gaan werken? Je realiseert je echt wel dat jij iets over het hoofd ziet, dat je het anders zou moeten aanpakken – je ziet alleen niet hóe.

Er zijn medewerkers die niet leveren wat je had verwacht toen je ze aannam. Het beeld dat jullie in het sollicitatiegesprek samen schetsten en waar je beiden volmondig ja op hebben gezegd, wordt zo geen werkelijkheid. Een teleurstelling voor jou, maar ook voor je medewerkers. En daar heb je als betrokken leider last van. Elke keer als je het aankaart, zeggen ze echt te willen bijdragen en voel je de oprechte betrokkenheid. Je wilt rekening houden met wat ze willen. En toch gaat het daarna weer op dezelfde voet verder. Wat ter wereld kun je nog meer doen om je mensen te motiveren? Want er móet iets zijn wat jij anders kunt doen, maar wát?

Twee van je medewerkers kunnen het gewoon niet met elkaar vinden. Kan gebeuren, het zijn allebei goede krachten. Jij kent je mensen goed, je weet precies hoe de een reageert en wat belangrijk is voor de ander – met als gevolg dat jij steeds tussenbeide moet komen om hun conflicten te helpen oplossen. Dat hangt je langzaamaan de keel uit: ze moeten toch zelf in staat zijn om eruit te komen? Je weet dat de oplossing bij jou ligt maar je hebt ‘m nog niet gevonden, en dus speel je deze week wéér de bemiddelaar

Als je het door hebt, moet je er zelfs een beetje om lachen: ’s avonds zijn je kinderen aan het klieren en ze trekken zich er niks van aan als jij er iets van zegt. Je valt harder uit dan nodig, en later realiseer je je ineens dat je op hen afreageerde wat je medewerkers eigenlijk verdienden. Want er was weer gedoe op kantoor, je hebt een hoop tijd geïnvesteerd in het sussen van een meningsverschil dat nergens over ging en nu ben je kwaad. Niet op je kinderen. Zelfs niet op je medewerkers – maar op jezelf. Het moet mogelijk zijn je niet overal persoonlijk verantwoordelijk voor te voelen, maar hoe?

Je bent niet de enige die ziet dat je team niet optimaal functioneert; je collega-ondernemer maakt er een opmerking over en dat steekt. Verdorie, denk je, het móet me lukken om er weer een goed draaiend team van te maken! Het zijn allemaal goeie mensen tenslotte, je gunt het hen en jezelf dat ze de goede resultaten halen die passen bij hun capaciteiten, en dat anderen hen weer gaan zien als het goede team dat ze tenslotte zíjn. En jij bent degene die daarvoor kan zorgen… als je maar wist op welke manier!

Hoe zou het voor je zijn als:

je morgen het kantoor binnen kon lopen en íets zou doen of zeggen waardoor je team de oude templates voor altijd laat rusten en de nieuwe werkwijze oppakt zonder problemen.

je vanaf nu elke medewerker precies datgene weet te geven waardoor hij of zij nu wel gaat doen wat jullie samen hadden afgesproken.

je weet wat je kunt doen om de verantwoordelijkheid voor constructief samenwerken neer te leggen waar deze hoort: bij je mensen zelf.

het je lukt om niet langer bij alles wat misgaat in je team van binnen meteen het gevoel te hebben dat jij faalt als leider en je daardoor het werk achter je kunt laten als je ’s avonds naar huis rijdt.

je het voor elkaar krijgt dat je team gaat floreren zoals jij zeker weet dat mogelijk is, zodat de resultaten beter worden en ook buitenstaanders de werkelijke waarde van dit mooie team gaan zien.

Wil je nu écht de leider worden die je wilt zijn?

Het traject ‘Word de effectiefste leider die jij kunt zijn’ maakt dat allemaal werkelijkheid. Het traject bestaat uit 6 individuele sessies, naar keuze live of online, en een online tool die inzicht geeft in jouw leiderschapsstijl en je mogelijkheden daarin.

De eerste stap is simpel en vrijblijvend: boek meteen een afspraak in mijn agenda.

Gratis Whitepaper

`Laat je medewerkers niet de rem maar het gaspedaal zijn`

Gaat het najagen van je zakelijke doelen minder snel dat je wilt?   De menselijke dynamiek in je organisatie speelt hierin een doorslaggevende rol. In deze whitepaper lees je waardoor je mensen de rem of juist het gaspedaal zijn en welke invloed jij hier als leider op hebt.

Je ontvangt ook mijn wekelijkse leiderschapstips en -inzichten. Je kunt je simpel weer afmelden (maar natuurlijk hoop ik dat je blijft ).

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Policy.