Dan ben je niet de enige. Hoewel het niet voor iedereen geldt, moeten veel mensen toch een kleine (of grote ?) drempel over om hulp te vragen.
En ieder heeft zo zijn eigen reden waarom het lastig is. Ik noem er een paar: 

  • controle willen houden 
  • niet graag toegeven dat het zelf niet lukt 
  • anderen niet willen belasten 
  • denken dat je dan afhankelijk van anderen wordt 
  • betwijfelen of een ander het wel kan 

Zelf vraag ik ook niet gemakkelijk om hulp en ook ik herken wat dingen uit het rijtje hierboven. 

Toch heb ik laatst pas ontdekt wat de ECHTE reden is dat ik het lastig vind: dan moet ik namelijk toegeven dat ik er een zooitje van heb gemaakt. Dat ik een situatie heb laten ontstaan, waar ik me voor schaam. En dat vindt mijn ego niet fijn ?

Maar ja, als ik iets wil veranderen, dan is toch echt de eerste stap dat iemand meekijkt naar hoe het nu is om van daaruit toe te werken naar hoe ik het wil hebben. Bovendien lukt het me zelf vaak niet te zien hoe het anders dan, laat staan hoe ik het voor elkaar krijg om daar te komen. Daar hulp bij vragen heeft me zoveel opgeleverd!

In deze video vertel ik je één van de dingen die ik had laten gebeuren, wat ik daarvan geleerd heb en waarom dat relevant is voor jou.