Ieder mens is anders, ieder mens is uniek. Dat unieke komt naar voren in de manier waarop iemand reageert, dingen aanpakt en aan welke zaken hij of zij belang hecht. Maar hoe wordt iemands persoonlijkheid nou gevormd en, belangrijker nog, wat kun je met deze kennis?

Iedereen heeft een aangeboren natuur. Deze bepaalt hoe je van nature geneigd bent zaken aan te pakken. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe machine en je wilt erachter komen hoe deze werkt. Er zijn mensen die direct aan alle knoppen gaan draaien en kijken wat er gebeurt, terwijl er ook mensen zijn die eerst de gebruikershandleiding lezen, voordat ze de machine ook maar durven aanraken. Hierin is geen sprake van de goede of foute aanpak, ze zijn simpelweg verschillend, ieder met zijn eigen voor- en nadelen.

Gedrag roept reacties op. Positieve of negatieve. Met name als kind ben je geneigd gedrag dat ‘beloond’ wordt met positieve reacties te herhalen. Een kind dat direct aan de knoppen zit, zal dit gedrag blijven vertonen wanneer zijn ouders hier positief op reageren. Wanneer de ouders echter keer op keer het kind afremmen en benadrukken dat eerst de gebruikershandleiding gelezen moet worden, dan zal het kind zijn aanpak gaan aanpassen. Deze invloed van de ouders (en anderen in de dagelijkse omgeving van een kind) is naast de aangeboren natuur een belangrijk onderdeel van de vorming van iemands persoonlijkheid. De welbekende combinatie van nature en nurture.

Het is nuttig te weten welk deel van je persoonlijkheid bepaald is door je aangeboren natuur. Waarom? Omdat alle dingen die passen bij je natuur, je gemakkelijker afgaan dan dingen die je volgens aangeleerde principes doet. Natuurlijk gedrag heeft een bepaalde moeiteloosheid die maakt dat zaken je niet onnodig veel energie kosten. Sterker nog, als je handelt volgens je natuur, dan levert je dat juist energie op!

Hoe fijn zou het zijn dat je dagelijks dingen kunt doen die goed bij je natuur passen? Taken die je gemakkelijk afgaan en waar je blij van wordt. En dat taken die minder goed bij je passen uitgevoerd worden door anderen, bij wiens natuur ze juist wel passen? Om dat te bereiken is informatie over je aangeboren natuur nodig. Deze krijg je door het invullen van de online test Core Values Index (CVI). Deze geeft inzicht in welke energie iemand van nature het meest bezit en in welke mate.

Nog beter wordt het wanneer ook de mensen waar je mee werkt deze CVI invullen. Zodat van alle teamleden duidelijk is waar hun kracht ligt en welke energie zij het gemakkelijkst inzetten. En zodat duidelijk wordt waarin collega’s van elkaar verschillen. Want ben jij degene die aan de knoppen draait, dan begrijp je waarschijnlijk niets van die collega die maar blijft lezen in die handleiding. En deze collega snapt maar niet waarom jij ‘zomaar’ aan alle knoppen gaat draaien. Door de inzichten die de CVI biedt, zullen mensen elkaar beter leren begrijpen. Ook al zou jij nooit de werkwijze van de ander overnemen, doordat je snapt waar zijn aanpak vandaan komt én wat de toegevoegde waarde er van is, zul je er meer begrip voor hebben. Weten dat er verschillen zijn en waar ze vandaan komen voorkomt veel onbegrip, irritatie en gedoe. En biedt daarmee kansen om iedereen optimaal tot zijn recht te laten komen. Meer dan de moeite waard dus om je te verdiepen in je eigen natuur en die van de mensen om je heen!

Ben jij een leidinggevende en is een goede verdeling van taken en onderling begrip tussen jouw medewerkers meer dan welkom? Neem dan nu contact met me op: http://www.qlaver4.webwinkelvisietest.nl/contact/.