Al zolang ik me kan herinneren, ben ik groot fan van Tina Turner. Toen haar album Private Dancer uitkwam, was ik 15 jaar oud. Ik zie mezelf nog zitten in de woonkamer. Vlak naast de platenspeler, met een koptelefoon op mijn hoofd en de songteksten in mijn hand. Tientallen keren luisterde ik deze LP (ja dat was zelfs nog een aantal jaren voor de uitvinding van de CD ?), ik kreeg er geen genoeg van.

Familie en vrienden wisten dat natuurlijk ook en als Tina dan op tv kwam, werd ik altijd door diverse mensen gebeld. ‘Tina komt op tv’ zeiden ze dan, zodat ik niets hoefde te missen. Alles wat ik zag op tv nam ik op met onze videorecorder. Daardoor kon ik het vaker kijken. Internet en YouTube bestonden immers nog niet.

 

Naarmate ik ouder werd, draaide ik de muziek minder vaak, maar de fascinatie bleef. In de loop van tientallen jaren bezocht ik 3 live concerten en las ik alle (auto)biografieën die  verschenen.

 

Daarin las ik meer over de persoon Tina Turner. Hoe haar leven verlopen was (en dat was op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk) en hoe ze steeds weer in staat bleek het negatieve achter zich te laten en in te ruilen voor iets positiefs. Waardoor dat lukte, beschrijft ze in haar nieuwe boek ‘Happiness becomes you’. En dit boek fascineert me nog meer dan alle andere. Er zit namelijk een zeer waardevolle les in. En wel deze:

 

De stappen die je zet op weg naar een andere situatie, lijken soms niet het gewenste resultaat te hebben. Toch leiden ze naar je gewenste doel. Ze zijn onderdeel van een proces en daar mag je op vertrouwen. Het resultaat zal hoe dan ook zichtbaar worden.

 

Ze gebruikte hiervoor een mooie quote:

“Where there is unseen virtue, there will be visible reward”.

(waar een onzichtbare deugd is, zal  een zichtbare beloning zijn)

 

Mogelijk vraag je je nu af waarom ik dit allemaal vertel. Ik leg het je uit.

 

Vaak zie en hoor ik dat mensen zich neerleggen bij situaties. Of dat nu werk of privé is, men trekt vaak de conclusie: zo is het nu eenmaal, dit is mijn realiteit. En daar is op zich niks mis mee, tenzij je eigenlijk iets anders wilt.

 

Dat kan dus gewoon, iets veranderen. Ook als het ver weg of onmogelijk lijkt. En het maakt niet uit op welk vlak je verandering wilt.

 

Dat kan dus ook in de samenwerking met je team. Zelfs als je al vele jaren op dezelfde manier met elkaar werkt. Elke dag kun je besluiten dingen anders te gaan doen.

 

En hoewel Tina Turner verandering wilde omdat ze in een ellendige situatie zat, hoeft dat natuurlijk niet voor iedereen te gelden.

 

Ook als het redelijk of goed gaat, kan er ruimte voor en behoefte aan verandering zijn. Dat gold bijvoorbeeld voor mijzelf. Na bijna 10 jaar fulltime voor onze kinderen gezorgd te hebben, had ik behoefte aan verandering. Ik koos voor het ondernemerschap en inmiddels ziet mijn leven er compleet anders uit. Maar ook dat ging niet van de ene op de andere dag en ook deze verandering leek niet altijd logisch of zelfs maar mogelijk.

 

En soms vergeet ik bijna welke weg ik al heb afgelegd. Door het boek van Tina werd ik me daarvan weer heel bewust.

 

Herken je de behoefte aan verandering (en dan bedoel ik in of met je team), maar denk je tegelijkertijd dat het vast niet gaat lukken of zelfs onmogelijk is? Dan nodig ik je graag uit voor mijn gratis online masterclass van woensdag 21 april a.s. om 19.30 uur. Want dit hoef je natuurlijk niet in je eentje te doen, dat deed Tina ook niet.

 

Daarin laat ik je zien wat er voor nodig is om die verandering wél mogelijk te maken.

 

Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden. Ben je er bij?