Stel je voor: je houdt van klussen in huis en bent vaak in de weer met hamer, zaag en schroevendraaier. Je bent gewend elk schroefje met de hand in te draaien, totdat iemand je een  elektrische schroevendraaier cadeau doet. Daar ben je blij mee, wat elektrische ondersteuning zodat je niet alles op spierkracht hoeft te doen.Je hebt er dan ook direct veel plezier van. Het indraaien gaat gemakkelijker dan ooit tevoren….

 

Toch merk je dat het stuk gereedschap niet altijd even praktisch is.

[dt_list style=”1″ bullet_position=”top” dividers=”false”][dt_list_item]Als je werkt met een schroef met een kruiskop, vliegt de rechte punt van de schroevendraaier er nog wel eens uit…[/dt_list_item][dt_list_item]Als de schroef in zacht materiaal gedraaid wordt, verdwijnt de schroef regelmatig dieper dan de bedoeling is…[/dt_list_item][dt_list_item]Als de schroef een stuk teruggedraaid moet worden, moet je alsnog je eigen spierkracht gebruiken…[/dt_list_item][/dt_list]

Iedereen die wel eens met een elektrische schroevendraaier gewerkt heeft, weet dat deze drie dingen niet gebeuren als je de machine goed gebruikt. Dat je het bitje van de schroevendraaier kunt vervangen door eentje die past op een kruiskopschroef, dat je de draaikracht kunt afstemmen op het materiaal waar de schroef ingedraaid wordt en dat je de machine ook de andere kant op kunt laten draaien als de schroef er weer uit moet.

 

Nu denk je misschien ‘Leuk om te weten, maar wat moet ik hiermee? Ik klus nooit.’ Toch is er een stuk gereedschap dat ook jij elke dag gebruikt. En dat is je eigen gedrag. Dat is namelijk het belangrijkste instrument om het gedrag van anderen te beïnvloeden.

 

En ook voor dat stuk gereedschap geldt dat het handig is als je weet wat het allemaal kan. Dan kun je veel gemakkelijker het resultaat halen dat je wilt. Kun je dus veel gemakkelijker anderen motiveren en inspireren om dat te doen wat jij verwacht.

 

Waarschijnlijk gedraag je je nu steeds op dezelfde manier. En ben je je niet bewust van de andere mogelijkheden die je hebt. Dat is zonde. Want ook jij kunt bijvoorbeeld best op gevoel een beslissing nemen terwijl je normaal eerst een rationele onderbouwing wilt hebben. En ook jij bent bijvoorbeeld heus wel in staat de situatie goed te overdenken in plaats van je halsoverkop ergens in te storten.

 

Wat als je nou eens een gebruiksaanwijzing voor jezelf zou hebben? Zodat je je eigen instrument beter leert kennen en slimmer en efficiënter gaat gebruiken?

 

Die gebruikershandleiding heb ik voor je! Op basis van de Core Values Index™  kan ik je exact vertellen over welke ‘functionaliteiten’ jij beschikt en hoe je deze het beste kunt inzetten.

 

Wil jij ook meer uit je eigen instrument halen?

 

Meld je dan nu aan voor mijn workshop Leiderschap op maat  op 29 januari 2020 in Hengevelde.

 

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: http://www.qlaver4.webwinkelvisietest.nl/workshop-leiderschap-op-maat/