Een make over van onze woonkamer en keuken. Alles fris en nieuw zou fantastisch zijn, maar al het gedoe, daar hadden we geen zin in. En dus vertelden we onszelf dat het allemaal toch best meeviel en we nog best een jaartje zo door konden.

 

Maar dat uitstellen maakte de situatie er niet beter op.

 

Er verschenen hier en daar steeds meer krasjes, slijtageplekken en dingen die niet meer goed functioneerden. Om nog maar te zwijgen van de toenemende weerstand en schaamte die we voelden als er mensen voor het eerst bij ons binnenkwamen…

 

Af en toe laaide de droom weer op. Wat als we alles helemaal anders zouden maken? Dat het mooier en fijner kon, was overduidelijk want onze ruimte biedt veel mogelijkheden. Die we alleen nog niet optimaal gebruikten. Weg met die oude meubels en de vlekken op de muur. Maar ja, wat willen we dan precies en waar beginnen we? Steeds weer haakten we daarop af en bleef alles zoals het was.

 

Tot we er zo klaar mee waren, dat eindelijk het besluit kwam: we gaan het doen. En we vragen hulp. Iemand met een frisse en deskundige blik maakte een mooi ontwerp. Daarvoor kwam ze bij ons langs. Een professional dus die onze oude rommel onder ogen kreeg… en die daar geen oordeel over had. Dat hadden we alleen zelf, bleek al snel. Zij stond nauwelijks stil bij het hoe en waarom van de huidige situatie. Ze besprak met ons wat we wilden en nam ons bij de hand om dat werkelijkheid te maken.

 

Zo werd alles wat wij als lastig, moeilijk en vervelend bestempelden, ineens een stuk lichter en beter behapbaar. Natuurlijk moesten we nadenken over onze wensen, keuzes maken, op pad voor meubels, besluiten nemen en nog meer hulp zoeken om het werk ook echt uitgevoerd te krijgen. En gaan we op dit moment een aantal weken door die overgang van oud naar nieuw. In de rommel zitten, eerst de boel slechter zien worden en afscheid nemen van ons zo vertrouwde (16 jaar!) interieur. Je snapt dat dat tijd en energie kost, maar eindelijk doen we de dingen die we zo lang uitgesteld hebben. Omdat die wens bleef sluimeren, hoe ver we die ook wegstopten.

 

Dit gebeurt ook in bedrijven.

 

Bewust of onbewust berusten leiders in hoe het nu (vaak al jarenlang) gaat in hun team, terwijl ze weten dat er meer in zit dan er nu uitkomt. En ik snap dat je denkt geen tijd of energie te hebben om dit eens grondig aan te pakken. Want waar moet je beginnen en hoe doe je dat allemaal in je eentje? En hoe erg is de huidige situatie nou eigenlijk echt?

 

Herkenbaar?

 

Wat nou als ik je kom helpen. Naar je team kijk zonder oordeel. Je meeneem naar hoe je het zou willen. Vervolgens schets hoe je daar kunt komen en je ook nog help die weg te bewandelen. Waardoor het voor jou ook meteen lichter en beter behapbaar wordt. Zou dat net het duwtje zijn dat jij nodig hebt om jezelf en je team meer en beter te gunnen?

 

Bel of mail me.

 

P.S. onze make over is bijna klaar?. Je wilt niet weten hoe dat voelt! Dat gun ik jou ook.