Menselijk kapitaal

Home A Menselijk kapitaal

Ondernemers investeren in kapitaalgoederen die nodig zijn om hun producten of diensten te realiseren. Na aanschaf worden de machines en auto’s zorgvuldig onderhouden en regelmatig gekeurd om er zeker van te zijn dat ze geschikt blijven voor de taken die ze moeten uitvoeren. Dit is de gewoonste zaak van de wereld.

Bij een ander soort kapitaal is dit veel minder gebruikelijk: het menselijk kapitaal. Maar ook bij mensen is het goed regelmatig te controleren of ze nog in goede ‘staat’ verkeren.

Dat iemand elke dag op zijn werk verschijnt, wil namelijk nog niet zeggen dat hij/zij ook nog optimaal in staat is dat te doen wat er van hem/haar verwacht wordt!

Veel ‘slijtage’ of ‘gebreken’ uiten zich niet direct, maar zijn wel bedreigend voor de inzetbaarheid op lange termijn. Veel factoren spelen ‘onder water’, niet alleen bij een individuele medewerker, maar zeker ook in de samenwerking tussen medewerkers. Vroegtijdig signaleren en oplossen is zowel voor de medewerkers zelf als voor de organisatie een stuk prettiger, sneller èn goedkoper dan pas in actie komen wanneer er sprake is van uitval.

Zie jij ook de volgende symptomen bij je medewerkers?

Last van hoge werkdruk

Gebrek aan energie

Hoog ziekteverzuim

Lage motivatie

Gebrek aan positiviteit

Groot verloop

Dan roept jouw organisatie om onderhoud!

Zie je de noodzaak om daar iets aan te doen, maar weet je niet goed hoe je dat handen en voeten kunt geven? Qlaver4 helpt je daarbij. Samen maken we een invulling op maat. Verschillende opties zijn mogelijk, denk hierbij aan regelmatig terugkerende gesprekken, vragenlijsten, (groeps)trainingen of individuele trajecten.

 

Gratis Whitepaper

`Laat je medewerkers niet de rem maar het gaspedaal zijn`

Gaat het najagen van je zakelijke doelen minder snel dat je wilt?   De menselijke dynamiek in je organisatie speelt hierin een doorslaggevende rol. In deze whitepaper lees je waardoor je mensen de rem of juist het gaspedaal zijn en welke invloed jij hier als leider op hebt.

Je ontvangt ook mijn wekelijkse leiderschapstips en -inzichten. Je kunt je simpel weer afmelden (maar natuurlijk hoop ik dat je blijft ).

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Policy.