Vandaag werden ze dan eindelijk geïnstalleerd: twee airco’s. Beetje jammer zo net na de hittegolven, maar hé, beter laat dan nooit. Bovendien is het binnen inmiddels flink opgewarmd, ondanks onze verwoede pogingen de warmte overdag buiten te houden en koele lucht ’s nachts binnen te laten.

 

Jan de installateur heeft 30 jaar ervaring en het installeren kent nauwelijks nog geheimen voor hem. Hij ging dus voortvarend aan de slag. ‘Hier moet ie hangen, dus dan boor ik hier een gat naar buiten’. Voor de zekerheid liep hij nog even de tuin in om de boel aan die kant te bekijken.

 

En toen zag hij het. Ons zonnescherm. Zat gigantisch in de weg. Dag recht toe recht aan installatie… Dit vroeg om creativiteit en flexibiliteit. En die had Jan. Gelukkig. Hij verzekerde ons ‘ik neem airco’s nooit weer in de doos mee terug’. Hij kwam zijn belofte na. Door inventief te zijn lukte het hem het zonnescherm te omzeilen ín de muur!

 

Ik vond het fantastisch. Natuurlijk omdat we het nu lekker koel krijgen in huis en ons zonnescherm lekker kan blijven hangen, maar ook vanwege de mooie les die er in zat.

 

Ga er nooit vanuit dat jouw beproefde werkwijze in alle gevallen succesvol is. Blijf alert op situaties die vragen om aanpassing. Dit lijkt een ontzettende open deur in zo’n praktisch voorbeeld als dit.

 

Toch is het niet overal zo duidelijk. In je leiderschap moet je afstemmen op de mensen die je aanstuurt. Verschillen tussen je medewerkers zijn minder zichtbaar dan een zonnescherm dat keihard in de weg zit, maar ze zijn een even groot obstakel in het bereiken van je doel. Eén dat je ook niet gewoon kunt negeren.

 

Nu je dit leest, komt er ongetwijfeld minimaal één medewerker in je op die een soort obstakel voor je is. Hou je bij hem of haar stug vast aan je standaard aanpak, of ben je inventief en open minded genoeg om te zorgen dat ook die ‘airco’ niet in de doos terug hoeft?